Musik

 

[spotifyplaybutton play=”spotify:artist:2MYSRZwUyb6sVUHYJzxcJd”]

 

”Smoke Rings Sisters medley 1”

Ett medley som egentligen tillhör vår trailer som du hittar under ”Film”. Men varför inte spetsa endast öronen och lyssna här?

 

”Smoke Rings Sisters medley 2”

Vill du ha det mesta av trion på en och samma gång? Då föreslår vi att du börjar med att lyssna på vårt underbara medley!

 

”Boogie woogie bugle boy”

Kanske den mest kända sången med The Andrews Sisters, en klar favorit hos publiken! Vi får ofta köra den två gånger när vi uppträder faktiskt. Den handlar om en trumpetare som fick rycka in i armén och tack vare sin talang fick han en säregen uppgift av kapten: att väcka grabbarna om mornarna och att spela dem till söms om kvällarna. Allt i boogie woogiens tecken!

 

”Sakta vi gå genom stan”

I Smoke Rings Sisters finns en alldeles egen Monica Z i Stina Klintbom! Leaden, ja den satte hon på en enda tagning. Lyssna och njut!

 

Radiointervju med sång i ”Luften är fri” P4 Göteborg, 2013-06-07 (börjar vid 0:40)
https://soundcloud.com/smoke-rings-sisters/radio-luften-r-fri-130607-1

 

”Diamonds are a girls best friend”

Marilyn Monroe! I filmen ”Gentlemen prefer blonds” från 1953 framför hon denna klassiska sång som bara hon kan. Vill man lyssna på låten med lite bilder ur filmen och på Marilyn kan man klicka på den här youtube-länken: Diamonds are a girls best friend – youtube

 

”Feeling good”

Nina Simone, Michael Bublé, Julie London och Sammy Davis Jr. Många är de som gjort låten ”Feeling good”. Men allra bäst mår man nog när Smoke Rings Sisters-medlemmen Theresa Skjolden gör den. Lyssna och njut!

 

”Don´t sit under the apple tree”

Många av sångerna under krigsåren handlade om att kvinnorna skulle hålla uppe en god moral medan hon väntade på sin man som var ute i kriget. Inget tissel tassel här inte! ”Sitt inte med någon annan under äppelträdet och vänslas medan jag är borta!” Jojo…

 

”I´m a woman”

Peggy Lee´s sång från 1963. Exakt 50 år senare gör Smoke Rings Sisters en egen version. Den har attityd. Den är cool. Den är störtskön!

 

”Java Jive”

När man repar så mycket som Smoke Rings Sisters gör går det minsann åt en hel del kaffe. Därför älskar de Java Jive, kanske världens coolaste kaffelåt!

 

”I´ll be with you in apple blossom time”

(Text och musik: Albert Von Tilzer och Neville Fleeson, 1920)

Den här sången skrevs för att inspirera både soldaterna ute i fält men även deras fästmöer som väntade där hemma, som ett meddelande att de skulle hålla ut. Tids nog skulle det nog bli dags för bröllop, kanske i den allra vackraste av tider: i äppelblommens tid…

 

”Crazy in love” – Beyoncé

Smoke Rings Sisters love the original songs from the golden age, but sometimes they just can´t help but doing something different.. In swing style of coarse!

 

”Sleigh Ride”
En av tjejernas favoriter när det kommer till julsånger! Den liksom flyger fram i snön!